Over Frank

Vanuit mijn verwondering over het leven werd ik bioloog en antropoloog en werkte vervolgens jaren op het terrein van internationale samenwerking, onder andere in Indonesië en bij de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen. ‘Leven’ bleek echter om meer te gaan dan wetenschap en analyse. Ik onderzocht daarom ook andere ontwikkelroutes en schoolde mij tot Shiatsu-therapeut, koordirigent, loopbaanadviseur en yogadocent. Met deze brede oriëntatie heb ik een scala aan ingangen voor de ontwikkeling van talent, kracht en levensplezier.

Rollen die ik de laalste jaren heb vervuld zijn onder meer:

  • Coach en trainer voor loopbaan-, outplacement- en ontwikkelingstrajecten
  • Voorzitter van adviesraden, certificerings- en visitatiecommissies
  • Docent en supervisor aan verschillende beroeps- en academische opleidingen
  • Hoofdredacteur van vakblad LoopbaanVisie en auteur van zo’n 40 artikelen
  • Sparringpartner voor leidinggevenden, HR en ondernemers

Opdrachtgevers en cliënten ervaren mij als een heldere en toegankelijke professional, die van elke afspraak een ontmoeting in aandacht maakt. Begeleiding is per definitie maatwerk; geen mens is hetzelfde. Met mijn brede ervaring in diverse beroepenvelden en sectoren kan ik me in veel (werk)situaties inleven. Mijn persoonlijke levenservaring maakt dat ik veel begrip kan opbrengen voor vraagstukken in het persoonlijk leven.

Klik hier voor een uitgebreid CV

Testimonials

"...Frank is scherp en sensitief, helder en warm. Zonder opsmuk, met diepgang, aandacht en veel humor heeft Frank me op de reis begeleid..."
 
Wenda Scholte
Interim directeur/manager
"...Niet zweverig, maar "down to earth" met respect voor mijn kennis en kunde, uitgaande van mijn verhaal, en zo natuurlijk sturend dat het lijkt alsof het alleen mijn verdienste is!"
Miep van Es
Raad van bestuur bij Innoforte
"...He critically reflects in his coaching role and does not simply follow the path which I thought logical at the start of our coaching relation. Moreover..."
 
Roelof-Jan Molemaker
CEO Benelux at Kantar